Cursa de Serrat

10 de Setembre del 2011
Distància: 4.75 Kms
Participants: 8

Per fi arriba la cita més esperada de l'any per als membres del CAS: La Cursa de muntanya popular que es celebra en el marc de la Festa Major del nostre estimat poble. El dia es presenta assoleiat a les 11 del matí. Després de presenciar una trepidant cursa infantil, els atletes veterans de la regió ens arrenglerem a la línia de sortida. Representant el club tenim Martina i Jo en secció femenina, i Pau a la masculina. Absència (justificada) de'n Sergi, que havia d'apagar altres focs, i (NO Justificada) de la Gemma.
Coneixem el recorregut, les dificultats tècniques del descens dels Plans d'Escuira, i les dures rampes que cal afrontar per fer-se amb l'ermita de Sant Antoni.

Es dóna el tret de sortida, comença la cursa amb molt de bon humor, i fins després de la primera pujada no es comença a dissoldre el grup. En Pau decideix marcar un bon ritme, i se situa al capdavant. De ben a prop el seguim la Martina, Jo, el Roger Prat i el forani de taronja (amic del Sergi). Passat el Barri de la Por en Pau queda enrere (acusa de massa frijoles i rom durant el seu viatge Cubà). La Martina i el Forani s'escapen uns metres, i el Roger Prat ja m'avança, i també se'n va. Sembla que els tres primers llocs ja estan assignats. Miro enrere i no veig a ningú, i penso que tinc assegurada una confortable quarta posició. Tot i així intento no perdre de vista els tres candidats a podi. La baixada es fa sense problemes, i quan arribo a l'asfalt de Fustanya, veig al Forani i la Martina que ja tomben per enllaçar amb la drecera. Un pèl més a prop tinc al Roger, que no sembla afluixar. Sorpreses en l'inici de la pujada: la Martina s'escapa en solitari, perseguida per a en Roger. El Forani ha quedat enrere degut a la ingesta d'un croissant. L'avanço, i la satisfacció d'ocupar el tercer lloc provisional, em dóna forces per a pujar a un bon ritme. Vaig mirant enrere i la taca taronja cada cop és més petita. La taca vermella (en Roger) és a prop, però no veig la manera d'atrapar-la.

Primera posició per la Martina, seguida de'n Roger Prat i de la Joana.
En quart lloc arriba el Forani de taronja, seguit per a en Pau. Junts i somrients arriben la Lola i el Bretones. Tanca la classificació en Roger Solé, que s'ha extraviat, allargant així el quilometratge total.

Martina Fuster. 1a Posició. 26min30s
Joana Cirici. 3a Posició. 27min04s
Pau Muñoz. 5a Posició. 34min42s

3 comentaris:

pau muñoz cirici ha dit...

Bravo, molt ben escrita, no s'ha de deixar de fer mai aquesta cursa!

Gemma ha dit...

Tens raó , no justificada , però l´any vinent , segur que si ¡¡¡¡¡¡

Joana ha dit...

ja ho sé Gemmita!! ;)