IV Clàssica a l'Olla de la Vall de Núria

El dia 18 de Juliol va tenir lloc l'Olla de Núria, una cursa mítica entre les de muntanya per la seva ubicació en un entorn maravellos i perquè no es trepitja ni 1cm d'asfalt. Tota ella transcorre a més de 2000m arribant a la cota màxima de 2913m (Puigmal).

La representació del CAS no va ser més nombrosa degut a que les inscripcions es van esgotar en 4 dies quedant tots els membres, exepte jo que vaig repescar una plaça, sense iniscripció. Tot i així, Xavier Bustamante i Abel Fernandez varen acompanyar-me en aquesta bonica cursa. Jordi Basaganya també sortia amb ganes de fer bona marca.

El nivell era altissim, Kilian Jornet, Agustí Roc, Just Sociats... però nosaltres no anavem pas a guanyar... així que ens varem possar al darrera a l'hora de sortir. La sortida va ser rapidissima, tothom corria per evitar el tap que en breu es faria a l'Ortigar, nosaltres però no varem apretar gaire. Una vegada feta la volta de rigor al santuari el grup comença a estirar-se i nosaltres comencem a remuntar places. El meu dubte era si seria capaç d'arribar dins del temps a cada control!

Pujant per l'Ortigar el dubte de si afalcarien les forces fèia reservar una mica el ritme... Arribar al Puigmal avançant força gent i en 1h15min, amb marge de sobres del temps de tall, va donar-me ànims per apretar. Pic del Segre i Finestrelles a tope... allí ja li trèia 45min de marge al temps de tall així que la motivació es disparà. Baixada a fondo i remuntant posicions.
Però tard o dora havia de passar factura tant desgast i la pujada al Noufons es presentà com una fita inaccesible. Pas rera pas amb les cames cremant s'arriba al cim que mirant enrrera ens deixa veure l'impressionant vista del Puigmal i de tot el camí fet!
Ja només quedava la carena fins el Fontnegra i la baixada mortal.
Un pas moderat per anar recuperant forces em portà fins el Fontnegra en 40min i des d'allí gas a fondo en un descens vertiginos fins el Refugi i la meta (on esperava un tiberi de collons).

451 Participants
Posició: 188 SERGI VERDAGUER 3:51:34
Posició: 265 XAVIER BUSTAMANTE SOLA 4:16:18
L'Abel no està inscrit però fa un temps aprox. de 5h05min