TUi 10Km - Palma de Mallorca. 17 d'octubre de 2010


Esperat Gran Debut de la nostra corredora Gemma Llorensí a la prova de 10 Km a nivell del mar celebrada a Palma i pel recent agermanament CARS-Club Atletisme de Serrat.

Gran dia per córrer en família amb en Paco Muñoz i na Maria Bennassar, acompanyats també en Toni i na Kati i en Javier.

Sortim del Centre d'Alt rendiment de Sencelles, al cor de Mallorca, amb els dorsals al pit, el Garmin (veure el recorregut), les locions tonificants, algun antiinflamatori i les fundes escalfamúsculs. Estrenem jaqueta Lidl amb imans especials i ens desplacem fins a Palma. Fa un dia molt bo, sense núvols i amb un sol que escalfa tímidament.

Moments abans de la cursa fem els estiraments de rigor i l'última pixada. Els grans preventius ja els hem fet a casa.

Falten 7 minuts i hi ha una multitud darrere la línia de sortida. Això va en sèrio i encara no he posat a prova el meu bessó esquerre. Fem dos minuts de correguda per escalfar i pum!

Ritme de 6:30 per la cua de cursa, ja som al Km 1 i encara anem estirats per la mancha amarilla del CARS. Paco i Toni, eterns rivals, acceleren i se'n van mentre na Kati i na Maria prenen un ritme de 6:00 que no abandonaran en cap moment. La Gemma diu vaig bé i la meva cama es queixa però el cervell li diu- tu a córrer!

Gemma i Pau queden enrere al Km 4 a un ritme de 6:14, que la Gemma aguanta fins al Km 5.

Avituallament i: tu tira carinyet, que jo ja aniré fent. Però acaba e que és el teu debut!

Gemma continua a 6:12 fins al final de la cursa, per davant van les dues fèmines i més enllà en Javier. Al cap de cursa ja arriba la representació masculina del CARS amb Paco i Toni corrent en paral·lel i em faig un propòsit: APORELLOS!!

Al Km 5:25 agafo a la tia Maria, tot bé, va bé, apa! vai bé.... i atrapo en Javier al Km 6:00. Oye por qué Km pasamos, el seis? no he visto ningún cartel (?) pues voy a apretar un poco, que quiero hacer la segunda mitad más rápido... OK !

Accelero i em poso al meu màxim, la cama ja va com una seda i em noto lleuger (en tinc la sensació encara que arrastri encara 80Kg) al Km 8 afluixo una mica i m'adono que no atraparé a ningú més conegut. Vaig al menys a bon ritme per acabar en menys d'una hora.

Molt bona impressió a partir del Km 9 amb la Seu al final. Arribo amb 57,43 min amb un segon parcial de 5:20, lluny dels 54 minuts del tio Paco i en Toni.

Ens retrobem tots al Passeig de Mar (Kati què ha passat, volies fer la Mitja i te n'has anat amunt!) i celebrem que la Gemma ha fet una brillant primera 10Km amb 1h:o4' Excellent debut que la catapulta a la selecció titular del Club. Tindràs la samarreta oficial per a la cursa de la Dona!

Aquests alemanys ja estan prenent cervesa? ah però és Alkohol Frei... doncs posa-me'n una!

Medalles per a tothom i en reunim amb les nostres grans animadors Pau, Marc i Neus.

Retornem a la seu del CARS (Centre d'Alt Rendiment de Sencelles) per a fer la millor paella de l'any. Gràcies a la cuinera oficial del Club, que ha demostrat que es pot fer una paella per 40 amb un resultat excel·lent.

A dormir com un tronc a l'avió de tornada a Barcelona. Ha estat un gran dia.